fbpx
MediLease:Home­­»Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen2019-09-24T12:19:06+02:00

Zo financier je groei in de zorg

Als we spreken over de ZORG dan hebben we het in feite over een zeer gedifferentieerde markt van grote instellingen tot en met zelfstandige professionals. De financiële kennis en behoeften verschillen dan ook sterk. MediLease heeft in de loop van de jaren dan ook een palet aan medisch financiële producten op de markt gebracht waar voor iedere medisch professional een goede oplossing aanwezig is. Van standaard huurkoop (financiële lease) producten tot huur (operationele lease). Een lease die past bij de grootte van de instelling en waar vanaf het moment van aankoop tot de start de het leasecontract de cliënt wordt ontzorgd. Ook tijdens de looptijd van het leasecontract zorgen we ervoor dat je de laatste innovaties kunt gaan toepassen, dikwijls zonder dat de prijs per maand wordt verhoogd.

Kan ik bijvoorbeeld ook één laser leasen.2018-02-17T16:39:12+01:00

Zeker dat kan ook daar is waarschijnlijk MEDILEASE GO het meest voor geschikt.

Mijn project duurt wel een paar maanden. Moet ik de leveranciers eerst zelf betalen?2018-02-17T16:09:21+01:00

MediLease ondersteunt een aantal facetten van de productlife cycle. Te beginnen met het ondersteunen van de aankoop. We stellen samen met u een aankoopbudget op. De leverancier stuurt de rekeningen naar MediLease nadat zaken goed zijn geïnstalleerd geeft u MediLease toestemming te betalen. Als het budget is uitgegeven start de leaseovereenkomst. Alles transparant volg het online en de condities  voor het leasecontrat worden al bij het beschikbaar stellen van het budget met elkaar vastgelegd. Na iedere levering door de leverancier worden de objecten inclusief serienummer geregistreerd in het MediLease Online Asset Systeem. U kunt zelf gegevens toevoegen zoals de gebruiker, locatie of andere dergelijke zaken. Heeft u een eigen Asset management Systeem dan kunnen de objecten worden gedownload.

 

Wat wordt bedoeld met operationele lease? Hetzelfde als bij auto’s?2018-02-16T14:55:52+01:00

Het woord operationele lease is verwarrend. Bij auto’s wordt met het woord “operationele”  dikwijls bedoeld dat alle services, onderhoud, verzekering, belasting e.d. in maandhuur zit verwerkt. Bij het leasen van bedrijfsmatige onroerende goederen wordt met operationele lease huur bedoeld. De wetgever kent twee begrippen huur en huurkoop waarbij huur wordt vertaald door operationele lease en huurkoop – koop op afbetaling – door financial lease.

Kan ik ook ICT leasen?2018-02-16T11:33:21+01:00

Ja ook laptops, desktops, servers, tablets, telefoons (Apple / Samsung),netwerk en telecom apparatuur kunnen worden geleased. Dit soort objecten passen perfect bij de toegevoegde waarde die MediLease biedt: Financiële aankoophulp, Digital Change Option het veranderen van objecten gedurende looptijd en het End of Life programma.

 

Leasen of kopen, wat is verstandig?2018-02-17T16:48:01+01:00

Kopen en bezitten zijn twee begrippen die met elkaar verbonden zijn en bezitten impliceert gebruik. Maar de vraag rijst moet je iets bezitten om het te kunnen gebruiken? Uiteraard niet waarom zou je dan door te kopen geld uitgeven wat pas later in kleine delen weer terugvloeit?

In de DOT/DBC prijzen, in de te declareren behandelprijzen en de verkoopprijs zit ook een vergoeding voor het gebruik van apparatuur. Deze vergoeding telt gedurende vele jaren op tot de aanschafprijs van de apparatuur. Wat als deze ontvangen vergoedingen in lijn liggen met de te betalen leaseprijzen per maand. Dan heb ik geen piekbelasting in mijn uitgaven en lopen inkomsten en uitgaven synchroon. Trouwens bij lease wordt ook de BTW gespreid betaald. Met lease kan dikwijls een meer avanceerd apparaat aangeschaft worden omdat u niet budget geboden bent!

Hoe onafhankelijk is Medilease?2018-02-16T11:41:22+01:00

MediLease is een zelfstandig bedrijf en onafhankelijk van banken en leveranciers. U, de klant, beslist wat er gekocht wordt en bij wie. U maakt zelf alle afspraken met uw leverancier over installatie, opleiding, onderhoud e.d. Nadat u het leasecontract heeft getekend sturen wij een leveringsopdracht aan uw leverancier en vragen daarbij de rekening naar MediLease te sturen. Nadat u aan Medilease de heeft laten weten dat alles naar tevredenheid is afgeleverd en alles functioneert dan pas betaalt MediLease uw leverancier.

Ik wil tussentijds apparatuur upgraden of toevoegen. Kan dat?2018-02-16T17:40:14+01:00

Ja dat kan. MediLease heeft hiervoor een uniek product dat u alle flexibiliteit biedt Digital Change Option. Hiermee worden investeringen niet meer afhankelijk van beschikbare budgetten.  Niet de budgetten bepalen de noodzaak van het upgraden of toevoegen van apparatuur maar u de medisch specialist.

Met Digital Change Option (DCO) die standaard bij ieder (operationeel lease contract) wordt meegeleverd kan gedurende looptijd van het leasecontract  apparatuur gewisseld of toegevoegd worden. Dit zorgt ervoor dat de lease zich permanent kan aanpassen aan de wisselende omstandigheden van uw organisatie. Als u dit zou willen doen tegen een gelijkblijvend maandhuur biedt DCO een optie om per kwartaal investeringen te doen. Dikwijls handig omdat investeringen in grote Medische Instellingen permanent plaatsvinden. Maar het wisselen of toevoegen kan ook op een ieder gewenst moment waarbij MediLease, indien gewenst, er opnieuw naar zal streven de maandprijs zoveel mogelijk gelijk te houden.

Kan ik bij iedere leverancier mijn medische apparatuur aanschaffen?2018-02-16T15:00:06+01:00

MediLease is een leverancier en bank onafhankelijke leasemaatschappij. Dus ja u kunt bij iedere leverancier, de leverancier van uw keuze-  uw medische apparatuur of ICT bestellen.

Kan ik de gehele OK leasen?2018-02-17T16:35:38+01:00

Ja de gehele OK kan worden geleased zolang het roerende goederen zijn. Ook niet Digitale apparatuur zoals meubilair, lampen, tafels e.d kunnen in de lease worden meegenomen.

Tot welk bedrag kan ik leasen met Medilease GO?2018-02-17T16:18:25+01:00

MEDILEASE GO is bedoeld om snel en effecient een lease af te sluiten. U wilt éen apparaat bijvoorbeeld een laser aanschaffen en en daarvoor een lease afsluiten. Veelal wordt hiervoor een financial lease – huurkoop – gebruikt. MediLease biedt deze snelle lease optie voor bedragen tussen de € 5000 en € 70.000. Daarboven is MEDILEASE PRO van toepassing.

Medilease PRO
Medilease GO
Ga naar de bovenkant